Sunday Feb 25, 2024

Este simplu sa gasesti aici vinul tau preferat

Recunoscut drept unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri ce se cultiva pe teritoriul tarii noastre, Feteasca Neagra este folosita nu doar pentru a realiza vinuri rosii, ci si varietati rose. Cultivat in Romania si Republica Moldova pe teritorii extinse, acesta este cunoscut preponderent pentru aromele deosebite ce se metamorfozeaza odata cu trecerea timpului, pornind de la gustul de fructe de padure ca si nota de baza si ajungand pana la inflexiuni picante, ce aduc aminte de condimente precum ienibahar si piper.

Astfel, beneficiind de procesul de maturare, ele nu doar ca au ocazia sa se dezvolte la adevaratul lor potential, dar succesiunea de detalii gustative aduce la randul ei un plus de valoare vinului. Soi romanesc cu traditie, acesta acumuleaza in mod frecvent o cantitate insemnatate de zaharuri, trasatura ce complimenteaza aciditatea echilibrata de altfel a produsului finit. Desi este cultivat adesea atat pe teritoriul tarii noastre cat si in afara ei, fertilitatea relativ scazuta, precum si maturizarea anevoioasa sunt indicatori ai necesitatii unei atentii sporite.

Note distinctive

Avand in vedere faptul ca materia prima este considerata a fi potrivita pentru a crea atat varietati rosii cat si rose, versatilitatea de care da dovada il face cu atat mai valoros cu cat tehnica de vinificatie la care este supus poate prezerva si chiar imbogati aromele native. Daca luam in considerare caracteristicile produsului finit, acesta se distinge prin arome fructate bogate, note de piele ca marca distinctiva a amestecurilor invechite pentru o perioada lunga de timp, aciditate echilibrata si un nivel de alcool relativ mare. Din punct de vedere olfactiv, notele condimentate nu doar ca pot fi percepute, calitatea de baza a acestora fiind ca imbogatesc taninurile fine, dand nastere unui amestec complex ce este recomandat a fi savurat ca atare.

Budureasca – cea mai buna alegere pentru dumnevoastra

Luand parte la producerea unora dintre cele mai importante vinuri de pe teritoriul tarii noastre, regiunea Dealu Mare este una dintre cele mai inzestrate zone viticole. Astfel, poti cumpara Feteasca Neagra de la Budureasca fiind incredintat de faptul ca fiecare ciorchine in parte este tratat cu atentia necesara pentru a ajunge la maturitatea prielnica pentru a fi prelucrat.

La capitolul asocieri culinare, mancarurile ce integreaza carnea de vanat precum si deserturile decadente, bogate in ciocolata reprezinta doua alternative diametral opuse, dar care reusesc sa valorifice la fel de bine potentialul gustativ al vinului. Printre alte preparare ideale pentru a fi servite in tandem cu acesta se numara retetele ce au la baza porcul sau vita, precum si un numar de feluri de mancare originare din gastronomia franceza, precum Coq au Vin sau Ratatouille. Prin urmare, daca si tu doresti sa te bucuri de aceste asocieri gustative, cumpara Feteasca Neagra de la Budureasca si beneficiaza de cele mai decadente experiente culinare.

andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top