Monday Apr 22, 2024

Alege o vacanță de câteva zile în Valencia și bucură-te de relaxare

Valencia este o destinație turistica populara, cu o varietate de atracții turistice, de la plaje la parcuri tematice și la clădiri istorice. Daca plănuiți un city break în Valencia, iată câteva dintre locațiile pe care trebuie să le vizitați.

Catedrala din Valencia

Catedrala din Valencia, cunoscuta și sub numele de Catedrala Sfanțului Mare Mucenic Vincent, este una dintre cele mai importante atracții turistice din Valencia. Clădirea este renumita pentru arhitectura să gotica și pentru cupola să albastra, care poate fi văzută din orice colt al orașului. În interiorul catedralei se afla și una dintre cele mai valoroase relicve ale creștinătății – Sfântul Graal, care se spune că este vasul din care a mâncat Iisus la Cina cea de Taina.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias este un complex de clădiri moderne, situat pe malul răului Turia, care găzduiește mai multe muzee și centre culturale. Printre acestea se numără Palau de les Arts Reina Sofia, un teatru de operă și balet, L’Oceanografic, cel mai mare acvariu din Europa, și Hemisferic, un planetariu imens.

Parcul Gulliver

Parcul Gulliver este un parc tematic situat în cartierul Camins al Grau, care este dedicat povestii lui Jonathan Swift, “Gulliver’s Travels”. În parc, turiștii pot vedea o replica a personajului principal, Gulliver, legat de sol de cătușe mari, precum și alte atracții inspirate din carte, cum ar fi Castelul Liliputanilor.

Plaja Malvarrosa

Plaja Malvarrosa este o plaja populara din Valencia, situata la doar câteva minute de mers pe jos de centrul orașului. Plaja este recunoscuta pentru nisipul sau fin și pentru apele sale limpezi, și este ideala pentru plaja, înot și sporturi nautice. În apropiere de plaja se afla și o mulțime de taverne și restaurante, unde puteți servi specialități locale și băuturi răsfățate.

Mercado Central

Mercado Central este cel mai mare și mai vechi piață din Valencia, deschis în anul 1928. Piață este renumita pentru varietatea să de fructe de mare, carne și legume proaspete, precum și pentru arhitectura să de stil modernist. Turiștii pot cumpără produse alimentare și pot degusta specialități locale în una dint le dintre multele taverne și restaurante din piață.

În ceea ce privește cazarea, Valencia oferă o varietate de opțiuni pentru toate bugetele, de la hoteluri luxoase la apartamente private. În orice caz, este recomandat să vă rezervați cu anticipație, mai ales în sezonul turistic de vara.

Valencia este bine conectata cu transportul public, care include metrou, autobuze și trenuri, care vă pot duce la toate locațiile importante din oraș. De asemenea, exista și opțiuni de închiriere biciclete și scutere, care vă oferă o modalitate mai flexibila și mai distractiva de a explora orașul.

andrei

Back to Top