Thursday Feb 29, 2024

Kartingul – ce este și cum poate fi practicat în siguranță

Kartingul este un sport îndrăgit de iubitorii de adrenalină. Este foarte popular și în rândul copiilor, începând cu vârsta de 5 ani și pentru a fi practicat ai nevoie de un vehicul special. Acesta trebuie ales în funcție de categoria de vârstă, deoarece viteaza maximă admisă este limitată după acest criteriu. De exemplu, copiii de 5-7 ani trebuie să practice kartingul doar pe vehicule care nu depășesc 30 km/h, dar adulții pot pilota și mașini care depășesc viteza de 200 km/h. Depinde însă mult de nivelul de experiență, deoarece vitezele diferă mult de la amatori la profesioniști.

Kartingul se practică într-un mediu organizat, pe piste speciale, iar pentru a se desfășura în siguranță trebuie respectate următoarele reguli:

  • pilotul trebuie să stea într-o poziție corecta, iar asta presupune așezarea dreaptă, cu coatele lipite de corp. În timpul cursei călcâiele trebuie să atingă podeaua, iar pedalele trebuie apăsate cu grijă.
  • întotdeauna se poartă echipament de protecție, care în cazul profesioniștilor este format din: cască și cagulă, protecție pentru gât, mănuși, protecție pentru coaste, salopetă și ghete. Dacă vorbim de curse de amatori, cu viteze reduse, atunci ai nevoie musai de: cască, îmbrăcăminte strânsă pe corp, încălțăminte care să nu cadă din picioare și mănuși.
  • folosește de fiecare dată centurile de siguranță, deoarece accidentele sunt frecvente, iar aceasta te poate ajuta să scapi cu mai puține pagube dintr-un eventual eveniment neplăcut.

De regulă, un astfel de sport este practicat la academiile speciale, care sunt dotate cu vehiculele necesare. Dar, dacă ai un copil pasionat de acest sport sau poate chiar tu ca adult vrei să îl practici, în spații special amenajate, poți cumpăra și online astfel de vehicule. Noi le recomandăm pe cele GoKart, pe care le poți achiziționa de la DualStore.

De exemplu, modelul Pro Lambo Edition are un motor electric ce poate ajunge la o viteză maxima de 40 km/h, având o baterie de 432 Wh. Suportă o greutate maximă de 100 kg, are un cadru de oțel puternic și o accelerație 1.02 g. Este dotat cu funcția de Bluetooth și are un display digital, pe care poți observa informațiile care te interesează. Ca și design este galben cu detalii negre.

În ceea ce privește GoKart Pro, acesta are un cadru tot din oțel, negru și poate susține până la 100 kg. Rularea se face cu cel mult 37 km/h, cu ajutorul unui motor cu o putere maxima de 2x 2400W. Autonomia este de cel mult 25 km și este dată de o baterie de 432 Wh. Multe alte detalii vei afla de pe site-ul de achiziție.

andrei

Back to Top