Thursday Feb 29, 2024

Legume mari și sănătoase? Aflați acum secretul nostru, pentru a le obține!

Doriți să ajutați legumele din grădina dumneavoastră să crească cât mai bine și cât mai rapid, vă recomandăm să alegeți îngrășământul organic pentru legume de la Bursa de Flori. Avem în stocuri o multitudine de opțiuni, astfel încât să puteți lua cea mai bună decizie, cunoscând atât de bine cum evoluează creșterea plantelor din propria gospodărie. Evident, în funcție de rezultatele pe care doriți să le obțineți, vă puteți alege și îngrășământul organic pentru legume, astfel încât să puteți fi mulțumit de munca pe care ați depus-o, iar la finalul verii să culegeți și roadele pe care vi le doriți.

Principalele necesități pe care le au legumele, pentru a crește sănătos și repede

Pentru a trăi și a crește, o plantă are nevoie de lumină, apă și mai mulți nutrienți, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, legumele, dar și fructele, vor absorbi apa din sol, precum și diverși nutrienți. Acesta este motivul pentru care este important să mențineți fertilitatea pământului, adăugând în mod regulat îngrășământ de grădină.

Nevoile nutritive ale legumelor

Plantele au nevoie în principal de mulți macronutrienți, despre care vă vom povesti în rândurile următoare.

În primul rând, aducem în discuție azotul. Acesta contribuie la dezvoltarea frunzișului și a tulpinilor sau a ramurilor. Este un îngrășământ important, mai ales dacă este administrat în primăvară, când se reia vegetația. Totuși, trebuie să manifestați grijă și atenție, pentru că acesta nu trebuie folosit în exces, iar asta fiindcă acesta nu numai că poluează apa și solul, dar dezechilibrează viața plantelor, care apoi produc mai multe frunze în detrimentul florilor și fructelor.

În al doilea rând, fosforul este o altă substanță ce contribuie la dezvoltarea rădăcinilor și întărește rezistența plantelor la boli. Cele care au nevoie mare de fosfor sunt legumele cu semințe.

În cele din urmă, ajungem la potasiu, acesta fiind cel care contribuie la înflorirea și dezvoltarea fructelor. În acest caz, legumele rădăcinoase sunt cele care cer o cantitate destul de mare de potasiu.

Cum citim corect dozajul de îngrășământ?

Îngrășămintele pot cuprinde doar 1 singur element sau 2 sau pot combina cele 3 în proporție variabilă. Inițialele NPK sunt apoi urmate de numere care ne arată compoziția exactă. De exemplu, NKP 16-5-5 indică un îngrășământ care conține 16% azot (N), 5% fosfor (P) și 5% potasiu (K).

Aveți nevoie de îngrășământ organic pentru legume?

Dacă răspunsul dumneavoastră este unul afirmativ, trebuie să știți că la Bursa de Flori veți avea posibilitatea de a găsi ceea ce aveți nevoie, în cantități diferite. Astfel, puteți încerca să vedeți cum funcționează și dacă apar rezultate în urma administrării acelor tipuri de îngrășăminte. Alegând de la noi, vă veți bucura de un rod bun, dar și de un pământ fertil în fiecare an.

andrei

Back to Top