Sunday Feb 25, 2024

Personalizarea textilelor prin brodare

Arta de a înfrumuseța orice material textil, prin iscusința de a mânui acul și ața în așa fel încât să rezulte ornamente unice, s-a păstrat ca tradiție transmisă din generație în generație de-a lungul a multe secole. Astăzi, însă, tradiția se stinge ușor, ușor, dar cererea pentru astfel de articole realizate prin brodat personalizat a crescut considerabil. Astfel că broderia s-a adaptat evoluției tehnologiei și s-a materializat în diverse forme și variante, unele mai spectaculoase și ingenioase decât altele, pentru a putea face față volumului mare de cereri.

Tipuri de broderie

Astăzi putem vorbi nu doar despre broderie manuală, ci și de diverse metode tehnologizate care cu ajutorul cărora s-a reușit creșterea popularității produselor brodate mult mai mult decât nivelul pe care reușiseră să-l atingă până la momentul digitizării acestui procedeu.

Broderie direct pe material

În acest caz, broderia se aplică direct pe materialul ales, fie că vorbim de articole personale, uniforme, salopete, echipamente, lenjerii, prosoape sau orice alt material pe care clientul își dorește sa îl personalizeze în acest mod. Cusătura ornamentală se executa cu minuțiozitate pe materialul ales, rezultând astfel o varianta care dispune de o rezistență pe termen foarte îndelungat chiar dacă este supus spălărilor repetate și uzurii.

Embleme brodate

În cazul acestui tip de broderie tehnica este cea care diferă puțin de cea utilizată anterior. Astfel că, în funcție de solicitările clientului, acestea pot veni sub forma de ecusoane, patch-uri, embleme, badge-uri, logo-uri și alte materiale promoționale pe care brandul își dorește sa le utilizeze în ceea ce privește consolidarea identității vizuale în raport cu angajații și consumatorii săi.

În realizarea acestora se utilizează metode multiple de aplicare precum: coasere, aplicare termică, cu velcro-scai sau cu adeziv temporar. Avantajul acestora consta în faptul că modelul brodat se poate realiza întocmai după preferințele clientului, care poate realiza in prealabil grafica acestuia, stabilind forma, mărimea, poziționarea, nuanțele și orice alt detaliu, până la ultimul milimetru.

Broderie speciala

Broderia specială se clasează pe mai multe ramuri, iar o categorie a acesteia o reprezintă broderia aplicată. Aceasta poate fi realizată prin aplicarea unei bucăți suplimentare de material de o culoare diferită față de cea a articolului ce se dorește a fi brodat. În acest mod se obține un fundal diferit pe care să se realizeze ulterior cusătura ornamentală, în așa fel încât acesata să fie mai mult scoasă în evidență.

O altă categorie de broderie specială este cea cu efect 3D. Aceasta necesită suprapunerea unui material cauciucat peste cel de brodat, pentru a se contura o reliefare evidentă atât din punct de vedere vizual cât și tactil.

Astfel că, Brodara își dorește să asigure o gamă variată de procedee cu ajutorul cărora să beneficiați de produse unice, de o calitate superioară.

andrei

Back to Top