Monday Apr 22, 2024

Exercitiu de curatare a ochilor

Asa cum un cutit poate fi o unealta si o arma in acelasi timp, la fel exercitiile pot deveni cu doua taisuri, in sensul ca te apuci pentru ceva si sfarsesti pentru altceva. In orice caz, fiecare stie mai bine ce ii lipseste si ce vrea sa indrepte.
Exercitiul urmator are ca scop curatarea si indreptarea vederii insa poate avea consecinte si asupra celui de-al treilea ochi. Veti observa in timp ca legat de vedere sta si bunul  mers al lucrurilor pe care il vom numi aici CLARITATE. Exercitiul este foarte simplu si l-am invatat din cartile lui Franz Bardon.
Se fierbe de seara 1 litru de apa care se pune la racit intr-un castron cu gura larga, acoperit. A doua zi dimineata, dupa trezie si toaleta putem incepe exercitiul. Astfel, se introduce fata in apa cat sa fie confortabil. Nu va speriati, nu confundati cu spalatul pe ochi, nu exagerati. Odata patrunsi in lumea apelor deschideti ochii. Miscati-i stanga-dreapta, sus-jos, rotiti-i spre stanga apoi spre dreapta. Acesta este un ciclu. Veti simti intepaturi si furnicaturi in ochi. Veti vrea sa inchideti ochii si sa renuntati. Scoateti fata din apa, respirati lejer.

Repetati ciclul de inca 5 ori, deci in total o veti face de 6 ori. In timp veti fi tentati sa vedeti universul apelor ca pe o oglinda in care patrundeti si vedeti in alte parti. Cand incepeti sa faceti asta deja va curatati cel de-al treilea ochi. Eu am facut exercitiul timp de o saptamana si vederea mi s-a acutizat. Starea perceptiei vietii se schimba. Daca purtati ochelari, sunt sigur ca va veti echilibra muschii ochilor sau curata “lentilele” si autofocusul.
Pentru cei care vor sa lucreze si asupra altor componente ale corpului si spiritului se poate informa apa prin simplu gand sau prin rostirea cuvintelor in fata apei sau chiar prin transmiterea informatiei prin maini (“frumusete”, “curaj”, “stralucire” etc.).
De retinut ca intotdeauna dupa ce cititi, dupa ce stati la calculator (minim 30 cm distanta ochilor de monitor), dupa ce priviti la televizor, mergeti la fereastra si priviti in departare, cat mai departe posibil. Spre stele, spre orizont, spre un detaliu mic din departare apoi brusc foarte aproape. Repetati de cateva ori zoom-in si zoom-out apoi frecati ochii ca si cum i-ati masa.

andrei

Back to Top