Sunday Feb 25, 2024

Dinti mai albi? Alege serviciile de cosmetica dentara de la Dental Medical!

Albirea dintilor a devenit un tratament de cosmetica dentara tot mai solicitat de majoritatea oamenilor, mai ales datorita faptului ca tehnicile albire dentara s-au imbunatatit in ultimii ani si pot fi folosite acum la toti pacientii, cu cateva exceptii: femeile insarcinate sau care alapteaza, chiar daca niciun studiu nu dovedeste pericolul produselor, dar este o masura de precautie.

Din aceasta pa categorie fac parte si copiii sub 18 ani, ale caror radacini dentare nu s-au format inca. Mai presus de toate, albirea dentara se realizeaza pe dinti curati, sanatosi, fara proteze. Inainte de orice tratament, medicul dentist efectueaza un detartraj si verifica daca nu exista asperitati care pot impiedica un proces de albire dentara cat mai eficient.

In ceea ce priveste albirea dentara, exista o tehnica, care si este cea mai eficienta, si anume albirea realizata la medicul dentist, care functioneaza prin aplicarea gelului de peroxid de hidrogen a carui actiune este imbunatatita de un fascicul laser sau de o lampa cu plasma.

Dupa diagnostic, medicul dentist acopera gingiile cu o bariera gingivala si plaseaza role de bumbac in partea din spate a gurii, pentru a preveni orice contact al produsului cu membrana mucoasa. Apoi aplica peroxidul de hidrogen dozat, ceea ce va indeparta pigmentii din dinte si ii va accentua actiunea cu lampa, ceea ce va ajuta produsul sa patrunda pe toata grosimea smaltului.

Daca rezultatul este spectaculos inca de la prima sesiune, nuanta se poate schimba timp de o saptamana. Prin urmare, este stabilita o programare ulterioara, dupa care se va decide daca este necesara o a doua sesiune mai scurta. Dupa fiecare sedinta, este imperativ necesar sa urmati o dieta alimentara timp de 48 de ore. Cu alte cuvinte, trebuie sa evitam orice poate colora dintii, ceai, cafea, tigari, bauturi racoritoare, alcool, sucuri de fructe. La o saptamana dupa a doua sedinta, rezultatul este definitiv.

Foarte variabila de la o persoana la alta, culoarea naturala a dintilor se schimba odata cu imbatranirea, deoarece stratul de smalt responsabil pentru protejarea dintilor se subtiaza odata cu inaintarea in varsta si astfel expune din ce in ce mai mult suprafata situata sub dinte. Dintii capata apoi o nuanta galbuie sau cenusie. In plus, alti factori care pot explica schimbarea culorii dintilor sunt: tutunul ale carui componente creeaza pete ireversibile pe suprafata dintilor si alimente colorate precum cafea, ceai, vin rosu etc.

Pentru a depasi aceasta problema a ingalbenirii dintilor, multi oameni apeleaza la solutia de albire dentara si exista doua optiuni:Decolorarea la domiciliu efectuata cu produse vandute fara prescriptie medicala, care este destul de riscanta, precum si albirea dentara profesionala efectuata intr-un cabinet stomatologic, fiind o metoda sigura si de efect.

andrei

Back to Top