Monday Apr 22, 2024

Aleister Crowly si Cartea Legii IV

I.26. Apoi a spus profetul si sclavul celei mai frumoase: Cine sunt eu si care ar trebui sa fie semnul? Asa ca ea i-a raspuns, aplecandu-se, o flacara albastra jucausa, a toate emotionanta, a toate penetranta, mainile ei minunate pe deasupra pamantului negru si micul sau corp arcuit de dragoste, si picioarele ei moi neranind florile: Stii tu! Iar semnul va fi extazul meu, constiinta continuitatii existentei, omniprezenta corpului meu.

 
I.27. Apoi preotul a raspuns si a spus Reginei Spatiului, sarutandu-i minunatele sprancene, iar roua luminii ei scaldand intregul lui corp intr-un parfum dulce mirositor de sudoare: O, Nuit, vesnicia Cerului (Raiului), sa fie pentru totdeauna asa; ca oamenii nu vorbesc despre Tine drept  ca Aleasa ci ca despre Nimeni; si sa nu vorbeasca despre tine deloc de vreme ce tu esti arta continua.
In limba engleza termenul brow desemneaza atat spranceana cat si formele arcuite ale corpului, cu precadere sanii. Este ca si in limba romana cand se utilizeaza balcoane pentru a denumi sani. Daca cititorul va urmari cu atentie imaginea din primul episod al cartii publicat aici, va vedea ca preotul tine Bolta Cerului (pe Sfanta Mama) de sani si de pubis, cele doua parti vitale in ceea ce priveste viata. Faptul ca Horus este reprezentat cu cap de pasare trimite la intrebarea de ce partile sexuale ale oamenilor poarta nume de pasari (vezi pasarica si cocosel)? Am mai spus ca diminutivele folosite in arealul folcloric romanesc desemneaza ceva sfant, zeiesc, nazdravan.
Mai mult, aceasta referire la sarutul sanilor Mamei Divine apare din nou in cartea SCRISORILE LUI THALES DIN ARGOS CATRE EMPEDOCLE ATENIANUL cand Thales, initiat in tainele lui Isis, patrunde in rarunchii pamantului in templul zeitei unde este binecuvantat de aceasta dandu-i sa suga lapte de la sanul ei.

In alchimie, aceasta inseamna ca i-a oferit din intelepciunea sa (vezi postare).
I.28. Nimeni, nu a respirat lumina, lesinul si zana stelelor, in doi.
Atentie! Lesinul ca forma de calatorie!
I.29. Pentru ca eu sunt divizata de dragul iubirii, pentru sansa unitatii.
I.30. Aceasta este crearea lumii, ca durerea diviziunii sa fie precum nimicul si fericirea dizolvarii totul.
I.31. Pentru acestea, nebunilor de oameni si dorurilor lor nu le pasa de tine deloc! Ei se simt mici; ceea ce este e balansat de bucurii marunte; dar ei sunt alesii mei.
I.32. Supune-te profetul meu! Urmareste incercarile cunoasterii mele! Cauta-ma doar pe mine! Apoi bucuriile iubirii mele te vor rascumpara din toate chinurile. Aceasta este: o jur pe bolta corpului meu; pe inima si limba mea sacra; pe tot ce pot oferi, pe tot ce doresc pentru voi toti.
I.33. Apoi preotul a cazut intr-o transa profunda sau lesin si a spus Reginei Cerului (Raiului): Scrie-ne incercarile, scrie-ne ritualurile, scrie-ne legea.

andrei

Back to Top