Monday Apr 22, 2024

Albina si ariciul

Kant spune, si nu putin lucru, ca nu exista stiinte ca atare ci doar oameni de stiinta, corolar valabil pentru orice ramura pe care omul, ontic, o defineste si o posteaza intre doua lamele sub lupa microscopului mental. Independent de filozofia omului, EXISTENTA continua sa se desfasoare dupa o matrice bine organizata.
Acest tipar presupune ca orice lucru care exista are un rol. Oricat de infim ar fi el, acest rol pune in miscare anumite legi dupa care viata se cladeste. Fara legi, vorbim de haos.
In traditiile si datinile romanesti, exista doua vietati care au existat pe planeta inca de la facerea ei. Acestea doua, nu numai ca au fost martori, dar au si ajutat la creatie. Ele sunt ariciul si albina. Este simplu de observat ca ariciul apartine Universului teran si subteran (aricii se nasc orbi) iar albina Universului suprateran, lucru care vorbeste de adevarul despre Pamant.
Despre albina voi spune cateva lucruri pe care le-am aflat si care m-au impresionat. Despre lumea subterana, dupa cum se vede, nu se cunosc multe informatii.
Stim cu totii ca albina culege mierea, adica esenta lichida a Soarelui. Fara albine, polenizarea nu ar fi posibila si prin urmare fructele nu s-ar produce. Adica oamenii nu ar fi putut fii culegatori. Cu alte cuvinte, prin albina, s-a dat o sansa omului de a supravietui fara a lua o alta viata. Sunt cu mult mai organizate decat oamenii si cu mult mai devotate. Iata cateva lucruri importante:
1. O albina nu greseste niciodata stupul, indiferent de cati stupi sunt in jurul celui de care apartine. Mai mult, apicultorii le ajuta si insemneaza stupii, astfel ca ele se pot ghida.
2. O albina nu polenizeaza la o distanta mai mare de 5 km de stup.
3. Pe timp de vara o albina traieste circa o luna (din cauza conditiilor de munca pana la epuizare), iarna pana la sase luni.
4. Albinele isi impart functii precise si le respecta cu strictete. Spre exemplu, exista matca, trantorul, cele care aduc polen, cele care bat din aripi continuu pentru a asigura o temperatura optima noilor nascuti (un fel de aer contitionat), cele care scot corpurile albinelor moarte afara din stup si tot asa.
5. Orice lucru introdus in stup va fi etans sigilat in ceara de catre acestea. Mi s-a spus ca daca pui un pepene intr-un stup, il poti manca dupa doi ani (lucru experimentat).
6.

Fagurii hexagonali au aceleasi dimensiuni micro.
7. Prin polenizarea pe care o fac, albinele pot mixa culorile florilor.
8. Pe timpul iernii, toate albinele alcatuiesc un sistem de protectie in interiorul stupului. O parte din ele isi unesc aripile formand o sfera perfecta, sigiland astfel interiorul unde se afla celelalte albine. Altele au rolul de a bate din aripi pentru a mentine o temperatura optima supravietuirii. Aceasta sfera formata este rigida, ele formeaza un tot, ca intr-o hora sferica (aripi peste aripi).
9. Un stup de albine se muta doar pe timpul noptii. Daca este mutat pe timpul zilei, albinele se vor intoarce la locul unde a fost asezat initial stupul.
10. Albinele ataca doar daca simt emanatia fricii. Nu iti e frica, nu elimini substratul care te face pasibil de atac.
11. Albinele nu se supara ca li se ia din miere. Iata o lectie data bisericii. Ele strang averi, dar nu pentru ele.
12. Odata ce a intepat cu acul, o albina moare. Deci sacrificiul este suprem.
13. Matca emite un zumzet fin, iar albinele se strang mereu in jurul ei.
Mi se pare impresionant. Si cu siguranta detin mai multe secrete. Culorile albinei sunt galben si negru, ale ariciului negru. Daca veti lua o harta a lumii cu imagini care arata specificul zonelor, veti vedea ca la Romania apar femei imbracate cu sort ca albinele. Este o ramasita a cultului Dianei/ Artemis, considerata protectoare a albinelor, care se identifica cu ele. Albina a continua sa apara de atunci in toate locurile care certifica roialitate: Egipt, Anglia etcaetera.
Hrana necesara care asigura dezvoltarea armonioasa si perfecta a unui umanoid este formata din LAPTE, NUCI, MIERE. Mierea este un leac universal pentru tot felul de boli.
In limba romana ALBINA, numele, se desparte in ALB+INA, ANA CEA ALBA, dovada a apartenentei divine iar ARICI in AR+ICI, SAP AICI. Si restul mai stiti si voi! Sa fiti buni si drepti!
(Multumiri lui Claudiu S. pentru informatii)
—————————————————————————————————————————————–
Completare (date oferite de Marius Mihail G. – multumiri): Albinele mor virgine, singura responsabila de conceperea puilor fiind matca (regina). Un alt secret al albinelor este ca nu se prind niciodata in plasa paianjenilor. Si acum intreb: se aseamana albinele cu preotese ale Artemisei?

andrei

Back to Top