Thursday May 23, 2024

AM SA MA INTORC BARBAT

Albumul “Am sa ma intorc barbat” este la inaltimea asteptarilor si, mai mult, depaseste orice imaginatie. Vama Veche a realizat un musical ce se ridica la nivelul tuturor pretentiilor genului. Acesti doi ani au insemnat multa munca atat din punct de vedere conceptual cat si din punct de vedere muzical.

Noul album VAMA VECHE poate fi considerat ca fiind singurul produs protestatar si in acelasi timp singurul produs muzical din Romania care urmareste perceptia despre valoarea umana.

Prin intermediul acestui album VAMA VECHE demonstreaza o implicare profunda in actul artistic si in viata ca fenomen.

Atitudinea si mesajul noului material discografic vor ridica standardele muzicii actuale si vor pune reale probleme sociale.

Tema albumului:

Povestea unui tanar de 18 ani care traieste viata la maximum, iubeste, este fericit si ca aproape orice tanar de varsta lui incearca sa scape de armata. Nu reuseste, este incorporat si nevoit sa satisfaca stagiul militar. Stagiul militar reprezinta umilinta, depersonalizare, munca fizica epuizanta si inutila, lipsa de toleranta, ura, inraire – toate insumate in persoana unui plutonier.

Neputandu-se adapta unui sistem fara noima pe care nu-l poate intelege, in urma tuturor exercitiilor de exterminare atat fizice cat si psihice, personajul principal se sinucide.

Armata este simbolul unei societati, al realitatii vietii noastre zilnice, in care oricine se poate identifica.

“Lipsa de iubire si de toleranta duc la moartea noastra psihica si nu in ultimul rand chiar la cea fizica” – Vama Veche

Piesa “Betia”, care a fost aleasa ca single, exprima cel mai succinct mesajul povestii Vama Veche: “Am sa-mi trag un glont in cap/ Si-am sa-mi fac o gaura/ Si-am sa vad lumea prin ea/ Intr-o alta aura”. Nimic nu e intamplator, nici un cuvant si nici o nota. Scurt-metrajul evidentiaza mai bine aceasta parte a povestii. Talentul dramatic, interpretarea de exceptie, harul de a exprima probleme pe care cu totii le-am pus la un moment dat si muzica aparent simpla dar foarte complexa indeamna la reflectie. Noul album Vama Veche nu trebuie privit simplist sau scos din context, ci ca o revolutie impotriva a tot ce inseamna plafonare si intoleranta. Muzica trebuie privita ca atare si mesajul – studiat.

andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top