Thursday May 23, 2024

Vezi cum te poate ajuta telina

Pentru a ne mentine sanatatea este important sa ne preocupam de stilul nostru de viata, sa adoptam o dieta cat mai corecta si sa evitam stresul cu orice pret. La capitolul alimentatie, fiecare dintre noi avem propriile mici placeri, insa in nici un caz proportiile acestora nu trebuie sa fie generoase. In schimb, intotdeauna putem descoperi noi fructe si legume care ne pot fi utile stilului de viata, care sa aduca completarile necesare, iar telina este un bun exemplu pentru multi dintre noi.

Pentru ca aceasta planta are in componenta circa 95% apa, este foarte usor sa fie inclusa in planul nostru alimentar zilnic fara a influenta in vreun fel greutatea. Totodata, telina promite un continut foarte mare de fibre, motiv pentru care este chiar recomandat celor care nu sunt multumiti de kg in plus, dar nu trebuie sa fie omise nici calitatile sale de carbohidrat. Asadar, poti afla la DoctorMit care sunt principalele plusuri aduse de telina si modurile in care aceasta iti poate imbunatati viata.

Ajungi la greutatea pe care o vrei

Telina nu are calorii, ceea ce presupune ca este nevoie de un efort mai mare pentru ca aceasta sa fie digerata, ceea ce presupune ca este ideala in toate dietele pentru a fi mai usor sa se obtina greutatea mult dorita.

Protejeaza-te

Sistemul imunitar poate fi slabit de mai multi factori si este mult mai vulnerabil in sezonul rece, insa consumul de telina ajuta nespus in acest sens, fiind foarte recomandat pentru a tine la distanta nenumarate tipuri de afectiuni.

Impotriva infectiilor

Infectiile cu bacterii pot aparea in diferite conditii, iar daca organismul nu este pregatit sa se lupte cu acestea, starea de sanatate se poate agrava, motiv pentru care este ideal consumul telinei, fie sa fie inclus in mancarurile pregatite, fie sa fie consumata o infuzie, circa doua sau trei cani in fiecare zi.

Scapa de constipatie

Beneficiile nu se opresc aici, pentru ca DoctorMit ne arata ca aproximativ 300 sau 400 ml de suc de telina consumat dimineata presupune un bun laxativ atunci cand dieta noastra este deficitara la acest capitol.

Impotriva artritei

Artrita este o afectiune specifica celor trecuti de prima tinerete, insa acest lucru nu inseamna ca altii sunt feriti de efectele negative ale acesteia, motiv pentru care consumul de telina duce la cresterea volumului de urina si ajuta la reducerea simptomelor aduse de aceasta afectiune.

Uita de griji

Cu totii ne putem confrunta cu situatii stresante, care sa ne macine, fie ca este vorba despre probleme personale, fie de un proiect obositor la serviciu, insa pentru a uita de toate aceste griji DoctorMit recomanda sa includem telina in meniul nostru zilnic in toate modalitatile posibile, fie ca se consuma ca un suc, ca un ceai, ca o supa si nu numai.

 

andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top