Friday Apr 19, 2024

Unde poti invata cum sa devii un parinte mai bun

Clubul bebelusilor este alaturi de tine in momentele in care ai nevoie de raspunsuri pentru intrebarile tale referitoare la sarcina, meseria de mamica si despre diferite aspecte referitoare la cresterea copilasului tau. Vei gasi o varietate de informatii pe site, care te vor ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru tine si copilasul tau. Daca bebelusul tau se confrunta cu problema colicilor si incerci sa gasesti cele mai bune remedii in acest sens, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte principale. Este important de stiut ca indiferent de tipul de alaptare, chiar daca este lapte matern sau formula, colicii isi fac simtita prezenta oricum, deci nu sunt influentati de tipul alaptarii.

Motivul aparitiei colicilor

Colicii sunt asociati cu disconfortul abdominal al bebelusilor, mai exact cu durerea burticii. Studiile arata ca cel putin unul din 5 bebelusi sufera de colici. Este foarte important de retinut ca aceasta afectiune nu reprezinta o boala, dar este un adevarat disconfort pentru bebelusi. Colicii apar datorita schimbarilor ce au loc in corpul bebelusilor in primele luni de viata. Astfel, laptele matern sau formula este un element de noutate pentru bebelus si are nevoie de timp pentru a se adapta acestui tip de hranire. La fel de mult conteaza si dieta mamei, aceasta trebuie sa fie atenta la alimentele pe care le consuma in perioada alaptarii bebelusului la san, pentru a nu transmite o stare de disconfort acestuia. Un alt aspect care trebuie sa fie luat in considerare de mamici este manierea in care este hranit bebelusul, iar tehnicile gresite de alaptare favorizeaza aparitia colicilor. Din acest motiv, mamicile trebuie sa fie informate cu privire la tehnicile de alaptare corespunzatoare.

Cum iti dai seama daca copilul tau are colici

De obicei, colicii sunt insotiti de plansul aparent nejustificat al bebelusilor, dar sunt cateva detalii care ne ajuta sa ne dam seama ca plansul este in stransa legatura cu aparitia colicilor. Asadar, de cele mai multe ori bebelusii semnaleaza disconfortul de la nivelul burticii prin ridicarea picioruselor, iar burtica se prezinta ca fiind tare si umflata. Astfel, este recomandata vizita la medicul specialist pentru primi certitudinea faptului ca bebelusul este sanatos si va primi tratamentul corespunzator pentru a trece cu bine peste aceasta perioada.

Despre alimentele ce trebuie evitate in perioada alaptarii naturale

Parerile sunt impartite cu privire la evitarea anumitor alimente, dar cel mai bine este sa ai o alimentatie sanatoasa si diversificata. Este important ca mesele tale sa fie bogate in vitamine si minerale, calciu si magneziu, dar totodata si in proteine si lichide. Unii medici recomanda ca mamicile sa evite alimentele care baloneaza sau care pot crea diferite alergii. Asadar, trebuie avute in vedere aceste aspecte si totodata observarea starii bebelusului dupa hranire, in acest fel iti vei dai seama daca exista produse in alimentatia ta care tulbura sistemul digestiv al copilului si pe care trebuie sa le elimini. Nu uita, fumatul si consumul de alcool sunt strict interzise atat pe durata sarcinii cat si pe parcursul alaptarii.

Pentru a te documenta mai mult despre colici, la Clubul Bebelusilor gasesti informatii aditionale pe site.

andrei

Back to Top