Saturday Dec 02, 2023

Trebuie sa stii cum pot fi de folos celulele stem

Sangele din cordonul ombilical este o sursa bogata de celule stem (HSC), care sunt responsabile in primul rand pentru regenerarea sangelui si sistemului imunitar pe cand tesutul cordonului ombilical al bebelusului este o sursa abundenta de celule stem mezenchimale (MSC) care difera de tipurile de celule stem din sangele din cordonul ombilical al bebelusului.

MSC au abilitatea unica de a se imparti rapid, de a se regenera si de a se diferentia intr-o gama larga de tipuri de celule. Aceste celule puternice arata potential mare in cercetarea clinica pentru afectiunile care afecteaza cartilajul, muschii si celulele nervoase. Astfel, folosirea unei banci de celule va insemna ca daca o familie detine mai multe celule, vor avea mai multe optiuni de tratament deci un potential crescut de vindecare.

Potentialul si beneficiile celulelor stem din cordonul ombilical

Familiile care aleg sa recolteze si sa pastreze celulele stem cu ajutorul serviciilor oferite de StemSure se simt increzatori in viitor stiind ca pot proteja viitorul nou-nascutului prin pastrarea in siguranta a celulelor stem intr-o banca de celule acreditata, bine echipata, ce foloseste tehnologii de ultima generatie.

Din moment ce cercetarile sunt in curs de desfasurare privind prevenirea si tratamentul diferitelor boli si conditii care utilizeaza celule stem, lista bolilor tratabile cu celule stem continua sa creasca intr-un ritm rapid. Cu potentialul de a deveni diferite tipuri de celule, oamenii de stiinta exploreaza posibilitatea utilizarii celulelor stem din sangele cordonului ombilical pentru a trata unele dintre cele mai frecvente boli care afecteaza viata, cum ar fi bolile de inima si accidentul vascular cerebral. Astfel, pastrarea si recoltarea de celule stem din sangele cordonului ombilical al copilului dumneavoastra in banca de celule StemSure va poate asigura in viitor un acces rapid la propriile celule stem pentru diverse terapii celulare.

In prezent, cele mai frecvent cercetate si testate tratamente sunt terapiile pentru repararea celulelor nervoase, pentru a vindeca leziuni ale creierului si maduvei spinarii sau leziuni cerebrale cauzate de un accident vascular cerebral; in medicina regenerativa pentru regenerarea de celulele pentru a forma noi vase de sange pentru tratarea bolilor cardiace (se estimeaza ca 1 din 3 persoane vor beneficia de medicina regenerativa in timpul vietii). Celulele stem au potential in inlocuirea celulelor deteriorate pentru a imbunatati recuperarea in cazul bolilor cardiovasculare, sau in urma unui atac de cord.

Beneficiile celulelor stem fac ca terapia cu astfel de celule sa fie in prezent studiata pentru tratamentul bolilor si afectiunilor cum ar fi Parkinson, Crohn, boli autoimune si chiar in cazul caderii parului. In timp ce studiile clinice si studiile clinice sunt in proces cu diferite grade de succes, terapia cu celule stem detine potentialul de a oferi un tratament cu succes pentru conditii si afectiuni maligne precum sindromul Griscelli.

andrei

Back to Top