Sunday Feb 25, 2024

Spectacole ale operei copiilor din București disponibile pe o aplicație dedicată

Opera comică pentru copii din București a lansat aplicația Opera pentru copii (Opera Copiilor), care le permite abonaților să urmărească spectacole din repertoriul instituției online. Noua aplicație include, de asemenea, spectacole culturale, distractive și educaționale.

Pentru 30 de lei / lună, întreaga familie are acces la peste 2.500 de minute de conținut original, care va fi publicat treptat, în următoarele 3 luni. Cei interesați pot încerca aplicația gratuit pentru o perioadă de trei zile.

„Echipa condusă de soprana Felicia Filip a găsit o soluție pentru a continua să ofere publicului acces la producții de calitate și spectacole noi, un pas necesar având în vedere că toate instituțiile culturale au fost închise temporar”, se arată în comunicatul de stiri din sectorul 6 al trustului Ziarul de Bucuresti.

Aplicația Opera pentru copii este disponibilă în prezent pe app.operacomica.ro, dar va fi disponibilă și pentru descărcare în GooglePlay și AppStore în perioada următoare. Conținutul este împărțit în două secțiuni, care sunt actualizate constant cu noi episoade.

Aplicația Opera pentru copii a fost dezvoltată de o echipă multinațională din România, SUA și Canada, în parteneriat cu Grupul Stadeum din Londra.

De asemenea, Concerte ale Festivalului „George Enescu” din România sunt disponibile online, spectacole de spectacole și teatre de opere.

Pe măsură ce măsurile de izolare socială impuse de pandemia Covid-19 au devenit mai grave, un număr tot mai mare de instituții culturale din România au decis să rămână în contact cu publicul lor cu spectacole disponibile online. 

Festivalul Internațional George Enescu oferă, începând cu 18 martie, ofera acces online gratuit la concerte care au făcut parte din festival sau la competiția asociată. Concertele de muzică clasică pot fi vizualizate pe site-ul festivalului și vor fi disponibile timp de patru zile fiecare.

Concertele pot fi vizualizate gratuit ca o invitație a publicului de a dona către medici, asistente, spitale și ONG-uri în loc să cumpere bilete.

Primul concert va fi Requiemul lui Verdi, interpretat de Orchestra și Corul Maggio Musicale Fiorentino, susținut de Fabio Luisi. A fost aleasă pentru a onora oamenii din Italia și oamenii și artiștii țării, deoarece este în prezent națiunea europeană cea mai lovită de pandemia coronavirusului.

andrei

Back to Top