Sunday Feb 25, 2024

Iata cum te poate ajuta un nutritionist

Atunci cand dorim sa abordam un regim mai sanatos in ceea ce priveste mancarea pe care o consumam, prima tendinta se rezuma in general la scaderea cantitatii de alimente pe care o consumam, fara a aborda concomitent si calitatea acestora. Din aceasta cauza, efectele dorite ar putea intarzia sa apara, fie ca vorbim de o scadere a numarului de kilograme sau o diferenta in nivelul de colesterol ori glicemiei.

Acestea fiind spuse, ajustarea dietei prin infometare nu doar ca nu va aduce rezultatele mult dorite, dar poate dezechilibra metabolismul chiar mai mult, dat fiind faptul ca pus in fata unui deficit major de calorii, corpul va inmagazina mai apoi absolut orice mancare, in scopul realizarii de provizii. In plus, chiar daca reusiti sa continuati dieta suficient de mult timp incat acul cantarului sa o ia in jos, mai devreme sau mai tarziu, pofta de mai mult va reveni in forta, rezultand in asa-numitul efect yo-yo.

Cum abordam slabirea in mod sanatos

Daca scopul principal pe care il aveti in minte in momentul in care va apucati de dieta este slabirea, este bine sa stiti ca ea ar trebui cel mai probabil sa fie secondata si de miscare fizica, in scopul obtinerii unui deficit caloric. In al doilea rand, daca doriti ca alegerile dumnevoastra alimentare sa reflecte dorinta de a va sti mai sanatos, cea mai buna sugestie ar fi cea a contactarii unui nutritionist, pentru a stabili impreuna care ar fi cele mai potrivite meniuri in acest scop. Datorita faptului ca obtinerea unui rezultat care sa dureze in timp este legata de atat de multe variabile, este bine sa constientizam rolul unui profesionist in domeniu, acesta fiind totodata o persoana cu care ne putem consulta si care ne poate explica in mod facil modul cel mai potrivit pentru noi in care sa abordam slabirea. Astfel, daca si tu iti doresti sa beneficiezi de experienta unui profesionist, citeste sfaturile oferite de nutritionistul raluca mihaela.

De ce este important modul in care ne raportam la mancare

La fel ca orice alta schimbare pe care vrem sa o mentinem pe termen lung, cel mai important aspect este evaluarea obiectiva a acesteia, in scopul stabilirii celei mai bune variante pentru noi. Deoarece atat slabirea cat si mentinerea unei greutati ideale sunt mai degraba un maraton si nu un sprint, abordarea unui regim pe care sa il consideram strict nu va duce decat la abandonarea acestuia dupa un timp prea scurt pentru a beneficia de rezultate. Coroborand date ce tin de necesarul caloric zilnic, tipul de activitate depusa sau mediul in care lucrati, o persoana avizata in domeniu poate veni cu un plan personalizat pana in cele mai mici detalii, pentru a obtine rezultate pe masura. Acestea fiind spuse, daca si tu doresti sa slabesti fara sa te infometezi nicio zi, citeste sfaturile oferite de nutritionistul Raluca Mihaela.

andrei

Back to Top