Sunday Feb 25, 2024

Fă din grădina ta un mic spațiu tropical

Amenajarea grădinilor a devenit, în ultimul timp, o preocupare des întâlnită în rândul românilor. Dacă vă întrebați care sunt florile tropicale pe care le puteți planta în propria curte pentru a oferi o explozie de culori și parfum, urmați sfaturile oferite de specialiștii din spatele site-ului Thedeco.ro, un proiect lansat recen,t care își propune să aducă inspirație și oportunități excelente de a decora și de a oferi atmosfera potrivită locuinței tale, alături de o mulțime de trucuri utile pentru gospodărie.

Deși ne-am obișnuit cu ideea potrivit căreia plantele tropicale pot trăi doar în mediul de proveniență sau în condiții special amenajate, trebuie să știți că unele specii pot fi plantate în grădina fără să îndeplinească anumite crierii pe care noi le-am considerat vitale. Vă puteți bucura de un spațiu tropical, chiar la voi acasă.

Fiind la mare căutare, aceste plante pot transforma radical aspectul unei grădini. Bougainvillea, hibiscus sau orhidea sunt doar câteva exemple, însă această sarcină poate fi mai grea decât își pot imagina unii. Pentru a le ajuta să se dezvolte corect, chiar și cei mai mulți grădinari sunt supuși unei provocări, deoarece nu toate plantele se adaptează în timp climatului continental.

Un lucru de menționat este faptul că nu toate plantele dintr-o grădină tropicală au nevoie de condiții speciale. Puteți alege soiuri mai comune, care să vă ofere un frunziș bogat, asemeni celor din climatul cald. Puteți simula frumusețea zonei tropicale cu soiuri viu colorate precum hibiscus sau bougainvillea. Atenție, pentru a merge la sigur, specialiștii recomandă să folosiți ghivece. În acest fel, dacă vremea nefavorabilă dă semne, puteți proteja planta, ducând-o din timp la adăpost.

Încercați pe cât posibil să imitați un spațiu tropical, iar pentru a face acest lucru, nu trebuie să vă fie teamă în alegerea plantelor. Pentru un aspect și mai plăcut, similar celui din junglă, înghesuiți cât mai multe soiuri într-un spațiu mare. Țineți cont de habitatul natural al plantelor și încercați să recreați condițiile din zona de proveniență. Cu siguranță, plantele vă vor răsplăti efortul prin frumusețea de care vă veți bucura.

andrei

Back to Top