Monday Apr 22, 2024

De ce e bine să avem plante în interiorul locuinței?

Plantele vor juca întotdeauna un rol important în designul interior al unei case. Pe lângă efectul de „colț verde”, aceste vietăți curăță și îmbogățesc calitatea aerului din încăpere. Bacteriile și toxinele pe care nu le putem vedea sunt adesea cele mai periculoase, însă există numeroase specii de interior care luptă să elimine invadatorii din spațiul nostru.

Conform mai multor studii care au avut ca subiect de cercetare beneficiile oferite de aceste plante, majoritatea speciilor de interior elimină un procent substanțial de poluanți din aer de aproximativ 87%. În plus, plantele filtrează poluanții și dioxidul de carbon din aer, creează oxigen și mențin umiditatea la un nivel stabil. Potrivit specialiștilor, într-o locuință ar trebui să existe o plantă cu o înălțime de 2,5 metri la fiecare 8 metri pătrați. Astfel, estimările arată că un living de dimensiuni medii ar trebui să aibă cel puțin trei plante.

Se pare că decorarea locuinței a devenit o preocupare majoră în ultimii ani, așa că amenajarea unui colț verde va fi o adevărată plăcere. Deși existența unui număr mai mic de plante te poate descuraja, trebuie să fii conștient de faptul că unele specii sunt cele mai eficiente în curățarea și filtrarea aerului. Mai degrabă decât să cheltuiți bani pe soluții sau gadgeturi la prețuri ridicate, investiți în plante. Veți observa o diferență în calitatea aerului la scurt timp după ce ați introdus noua schimbare.

Deși toate plantele de interior, cu sau fără flori, au capacitatea de a îmbunătăți calitatea aerului din încăpere, unele specii s-au dovedit a avea mai mult succes decât altele în eliminarea poluanților pentru uz casnic. Potrivit studiilor, 90% dintre compușii periculoși vor fi eradicați în mai puțin de 24 de ore. Iedera diavolului, gerbera, crinul păcii, crizantemele, ficusul de cauciuc, palmierul areca, palmierul de bambus, trunchiul fericit, ferigă de trestie, curmalul pitic, iedera englezească și alte specii reprezintă o mică parte din totalul acestor plante naturale și „purificatoare”. Dacă vreți să aflați mai multe informații despre cum reușesc aceste vietăți să elimine toxinele din aer, accesați thedeco.ro. Tot acolo veți găsi și lista cu specii de evitat dacă aveți un animal de companie.

andrei

Back to Top