Monday Apr 22, 2024

Cum ne eliberam de stres? (iata 6 metode de a elimina stresul din viata ta)

Stresul ne acompaniaza in viata de zi cu zi. Nu e de mirare ca ne confruntam cu dureri de cap, probleme digestive sau emotii negative care ne opresc din randament.

Din fericire, exista diferite tehnici ce ne pot ajuta sa avem o stare mai buna de spirit.

Scapa de emotiile negative! Iata 6 metode prin care poti combate stresul:

 

1.Identifica sursa fricii sau a ingrijorarii

Deseori, se intampla sa avem o stare de neliniste fara sa intelegem ce se intampla cu noi. Constientizeaza sursa stresului. De ce ti-e frica cu adevarat?

Odata surprins stresul (cel putin acest episod), vei putea trece la combaterea lui si vei avea mai multa grija de tine.

 

2.Concentreaza-te doar pe lucrurile pe care le poti controla

Nu totul in viata poate fi controlat sau inteles pe deplin. Traieste, elibereaza-te si invata sa nu iti mai faci griji pe lucrurile pe care nu le poti schimba. Concentreaza-te pe aspectele pe care le poti controla si incearca sa vezi lucrurile intr-o noua perspectiva.

 

3.Si tu contezi

Increderea de sine este vitala pentru sanatatea ta psihica si emotionala. Esti o persoana care merita ce este mai bun. Fii mai atent la gandurile tale, constientizeaza-le pe cele care te fac sa te subestimezi, elimina-le si descopera calitatile tale.

4.Nu mai acorda atentie la parerea altora despre tine

Nu poti multumi pe toata lumea si nu toata lumea te va placea.  Oamenii te judeca la nivel superficial si pe baza propriilor lor insecuritati. De ce esti tu de vina pentru asta? Mai mult, oricum nu au nici un drept sa te judece.

Oamenii poate au auzit povesti despre tine, iar pe baza lor poate cred ca te cunosc. Insa, ei nu pot simti ce simti tu, iar tu esti regizorul vietii tale.

 

 5.Dormi

Nu este de gluma cu somnul si nici un cliseu care apare peste tot. Somnul este cheia de succes pentru sanatatea noastra. Ajuta organismul sa se revigoreze si sa isi revina dupa o zi plina de tot felul de emotii.

Inainte sa pui capul pe perna, gandeste-te la lucrurile care iti plac, la persoanele dragi, unde ai vrea sa calatoresti sau ce planuri sa faci in weekend.  Daca te gandesti la lucruri bune, care iti fac placere, atunci ai toate sansele sa ai parte de un somn odihnitor.

Problemele de la birou pot sa astepte, doar si maine e o zi!

 

6.Lasa deoparte tehnologia dupa ora 22:00

Muncim toata ziua pe un laptop sau desktop, dam emailuri de pe telefonul mobil etc. Ne ajuta sa indeplinim mai multe sarcini in acelasi timp.

Dupa ora 22:00, ar trebui sa folosim tehnologia doar pentru a ne destine. Sa ne uitam la un serial preferat, sa vedem un film bun si sa incarcam energia pentru o noua zi.

 

Scapa de stresul si anxietatea din viata ta! Concentreaza-te pe solutii, nu pe consecinte, concentreza-te pe fapte, nu pe frica.

 

andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top