Thursday Feb 29, 2024

Cele mai grozave locuri de vizitat din Elvetia

Elvetia este o mica tara din Europa amplasata in inima Alpilor, ce ofera vederi panoramice de 360 de grade tuturor vizitatorilor. Numeroase lacuri alcatuiesc peisaje desprinse din cartile postale, insa atractiile tarii nu se rezuma doar la cele naturale, intrucat aceasta este foarte dezvoltata si se remarca printr-o istorie bogata.

Interlaken

Acesta era cunoscut in trecut ca un centru de fabricare a ceasurilor, insa astazi este o destinatie foarte populara a tarii. Turistii vin aici din toate colturile lumii inca din anii 1800 pentru a respira un aer curat de munte si pentru a se bucura de diferite tratamente spa, alaturi de peisaje magnifice catre cei mai faimosi munti elvetieni, Eiger, Jungfrau si Monch.

Lausanne

Acesta este un oras foarte cunoscut pentru sportivi, in special pentru cei care au aspiratii olimpice, fiind al doilea cel mai mare de pe lacul Geneva. De asemenea, aici este gazduit Comitetul Olimpic International si propune cele mai bune conditii pentru iubitorii de sporturi de iarna. Lausanne este localizat in partea Elvetiei in care se vorbeste limba franceza, se deosebeste prin cateva catedrale impunatoare, insa si prin faptul ca de-a lungul timpului a gazduit scriitori celebri precum Ernest Hemingway.

Geneva

Geneva a adunat la un loc o multime de comitete si organizatii internationale, precum Crucea Rosie sau sediul Natiunilor Unite, alaturi de alte 20 de organizatii. Vizitatorii se vor bucura de faptul ca acesta este considerat un oras verde, iar circa 20% din intreaga sa suprafata a fost dedicata parcurilor si gradinilor. Printre atractiile importante se numara Catedrala Sf. Petru si sediul Natiunilor Unite.

Zurich

Cel mai mare oras din Elvetia, Zurich va multumi toti vizitatorii care isi doresc sa simta pe propria piele o experienta autentica elvetiana. Cu peste 50 de muzee si 100 de galerii de arta, cu siguranta, fiecare dintre acestia vor avea parte de nenumarate activitati, iar dupa ce le vor epuiza, vor avea ocazia de a merge la shopping in sectoarele special dedicate din oras. Totusi, cei care ajung aici nu trebuie sa rateze o plimbare cu barca pe lacul Zurich sau sa faca o escapada in natura intrucat muntii sunt la mica distanta.

andrei

Back to Top