Sunday Feb 25, 2024

Ce trebuie să conțină bagajul de maternitate al fiecărei femei?

Te apropii de ziua cea mare? Iată ce să împachetați pentru bagajul de maternitate! Listele noastre includ toate elementele esențiale pentru tine și copilul tău. Dacă aveți bagajul de spital pregătit în avans,  acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți mai în siguranță și pregătită pentru orice se întâmplă în ultimele săptămâni de sarcină. Un lucru este cert, trebuie să vă pregătiți bagajul de maternitate în din a  36 de săptămână, deoarece puteți intra în travaliu în orice moment în săptămânile dinainte de data anticipată.

Lucruri și documente esențiale pe care trebuie să le aveți în bagajul de maternitate:

 • Un act de identitate cu fotografie, cardul de asigurare și numele și numărul de telefon ale medicului copilului dumneavoastră. Verificați dinainte spitalul sau centrul de naștere cu privire la orice documente pe care ar trebui să le aduceți. Întrebați dacă ar fi util să aduceți o copie a dosarelor dumneavoastră medicale.
 • Telefon mobil și încărcător. Poate doriți să aduceți un prelungitor, în cazul în care trebuie să încărcați mai multe electronice simultan.
 • Celule stem,, dacă intenționați să donați sângele din cordonul ombilical al bebelușului dumneavoastră.
 • Lucruri personale:
 • Articole de toaletă. Împachetați o periuță de dinți și o pastă de dinți, un balsam de buze, un deodorant, o perie și un pieptene, machiaj (dacă intenționați să le folosiți) și accesorii de prins părul. Spitalele oferă de obicei săpun, șampon și loțiune, dar s-ar putea să le preferați pe cele personale.
 • Tampoane sanitare. Spitalul va oferi tampoane sanitare pentru a absorbi tot sângele după naștere, dar dacă vă place să utilizați o anumită marcă, nu ezitați să le aduceți pe ale dumneavoastră.
 • Ochelari de vedere.
 • Un halat de baie, o cămașă de noapte sau două, papuci și șosete. Spitalele și centrele de naștere oferă halate și șosete pe care le puteți folosi, dar unele femei își aduc și pe ale lor.  Alegeți o rochie lejeră, confortabilă, fie fără mâneci, fie cu mâneci scurte și largi, astfel încât tensiunea arterială să poată fi verificată cu ușurință. Rețineți că orice purtați se poate păta cu sânge și alte fluide corporale. O cămașă de noapte care se deschide în față va permite contactul piele pe piele cu nou-născutul și va facilita alăptarea.
 • O ținută confortabilă. Unele mame preferă să-și schimbe cămașa de noapte în timpul șederii în spital, mai ales dacă așteaptă vizitatori. Dacă aveți o cezariana, veți dori îmbrăcăminte largi, care să fie confortabilă care să acopere incizia.
 • Mai multe perechi de lenjerie postpartum.
 • Sutiene confortabile pentru alăptare. Sânii tăi sunt susceptibili să fie sensibili și umflați atunci când vine laptele, ceea ce se poate întâmpla oricând în primele câteva zile după naștere. Un sutien bun poate oferi un anumit confort, iar tampoanele de alăptare pot fi adăugate pentru a ajuta la absorbția scurgerilor.

andrei

Back to Top