Thursday Feb 29, 2024

Ce poti sa vizitezi in Roma

Roma este unul dintre cele mai faimoase orase la nivel mondial, iar pentru a-i fi descoperite toate secretele e nevoie de mai multe luni. Capitala Italiei este adanc inmuiata in istorie, iar cei care ajung pentru prima data aici se pot simti coplesiti de activitatile disponibile, care variaza in functie de preferintele fiecaruia. Istoria si arta par ca se gasesc la fiecare pas pe strada, motiv pentru care orice vizitator trebuie sa isi alcatuiasca un itinerariu foarte strict intrucat printr-o vacanta in Roma pot fi descoperite o multime de locuri magice.

Muzeul National Roman

Iubitorii de istorie si nu numai, nu au cum sa rateze acest muzeu care se remarca prin faptul ca ale sale colectii nu sunt gazduite intr-o singura cladire, ci sunt imprastiate prin tot orasul, motiv pentru care cu aceasta ocazie pot fi descoperite mai multe atractii, incepand de la artefacte romane si bijuterii in Palatul Massimo, sculpturile impreisonante din Palatul Altemps sau faimoasele bai romane din cadrul sitului istoric restaurat recent, Baile lui Diocletian.

Castelul Sant’Angelo

Cu siguranta unul dintre muzeele care nu trebuie ratate de catre cei ce aleg o vacanta in Roma este castelul Sant’Angelo intrucat anumite zone ale complexului sunt vechi de aproape 2 milenii. Initial, aici a fost construit mausoleul dedicat imparatului roman Hadrian, insa a fost fortificat in Evul Mediu, iar astazi se prezinta in cea mai impresionanta versiune posibila. Asadar, turistii au ocazia de a vizita nu numai cladirea in sine, ci si muzeul gazduit aici, unde se gasesc picturi renascentiste si arme medievale foarte rare.

Muzeul Capitolin

Pentru a pasi inapoi in timp se poate vizita muzeul Capitolin, gazduit intr-o cladire ridicata in secolul al 17-lea si care a pornit de la o simpla schita a faimosului Michelangelo, iar la interior sunt gazduite o multime de atractii, de la sculpturi, statuiete, picturi si nu numai.

 

andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top