Sunday Feb 25, 2024

Anul asta merg in vacanta in Grecia

Daca ai sti ca vacanta perfecta te asteapta la numai cateva click-uri distanta, cu siguranta, te vei gandi care sa fie urmatoarea ta destinatie. Merita sa te interesezi de o vacanta de vis in Skiathos cu fabricadevacante.ro, aceasta fiind una dintre cele mai populare destinatii din Grecia la ora actuala. Asadar, vezi care sunt ofertele, pregateste bugetul necesar si fa-ti bagajele pentru ca, mai mult ca sigur, vei avea parte de o experienta de neuitat. Mai departe vei descoperi cateva dintre atractiile principale pe care trebuie sa le incluzi pe itinerariul tau.

Manastirea Panagia Kounistra

Skiathos ascunde o multime de secrete, iar una dintre cele mai mari atractii este aceasta manastire loalizata la 13 km distanta de oras, intr-o padure de pini, in partea de sud vest a insulei. Ridicata in secolul al 17-lea, constructia se remarca prin arhitectura sa, iar aici sunt organizate in fiecare an o multime de evenimente religioase foarte populare.

Manastirea Panagia Evangelistria

Amplasata mai aproape de oras, la numai 5 km, aici se poate ajunge cu usurinta atat la pas, cat si cu masina, iar curiosii vor fi recompensati cu descoperirea unui dintre cele mai importante monumente culturale din Skiathos. Totusi, nici peisajele nu se lasa mai prejos, acestea fiind pline de verdeata. Manastirea este unul dintre cele mai importante centre religioase din zona si a fost construita in decursul a 12 ani, intre 1794 si 1806. De asemenea, aici se gaseste si muzeul Folclorului care merita vizitat, sunt organizate piete cu produse locale, iar in interior curiosii vor avea acces la cateva obiecte pe care nu trebuie sa le rateze, de la bijuterii vechi, carti rare, picturi sau icoane bizantine.

Castelul Medieval

Acesta a fost ridicat intr-un punct strategic, in varful unei stanci, de unde se pot veghea imprejurimile, astfel ca cei care ajung aici nu numai ca au de descoperit un complex foarte vast, ci si vederile care sunt impresionante. Pentru ca in trecut aici se regaseau 20 de biserici, astazi pasionatii de istorie pot admira ruinele multora dintre acestea. Totodata, vederea asupra plajei pitoresti este splendida, astfel ca nu e de mirare de ce acesta reprezina un punct foarte popular in randul pasionatilor de fotografie.

Cu siguranta, o vacanta de vis in Skiathos cu fabricadevacante.ro este mai aproape acum, iar aici te vor astepta intotdeauna cele mai bune conditii. Se pot alege diferite mijloace de transport, in functie de buget si de preferinte, iar fiecare dintre acestea vin cu propriile avantaje. Astfel, pentru cei mai comozi si cei care vor sa profite la maxim de timpul disponibil sunt zboruri charter, pe cand pentru cei care isi doresc sa exploreze insula si imprejurimile exista posibilitatea inchirierii unei masini la cele mai bune preturi.

andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top