Sunday Feb 25, 2024

Alege să vizitezi Țara Faraonilor în 2021

Egiptul a devenit una dintre cele mai căutate destinații de vacanță în ultima perioadă, iar acest lucru se datorează dorinței oamenilor de a vedea lucruri noi, care par a fi rupte de realitate. Astfel, pentru aceia care sunt în căutarea unui loc fantastic, care să-i ducă într-o scurtă călătorie în timp, locul perfect pentru a face acest lucru este chiar Țara Faraonilor. Obiectivele turistice de aici te vor fascina prin istoria și misterul de care sunt înconjurate, iar peisajele te vor lăsa fără cuvinte. 

Abu Simbel

Abu Simbel este cunoscut ca fiind una dintre cele mai greu accesibile locații din Egipt, însă cu siguranță câștigă detașat la capitolul frumusețe a peisajului. Pentru a ajunge aici vei fi nevoit să iei un avion din Aswan, drum care va dura cam o oră, sau un autobuz, prin intermediul căruia vei avea ocazia să admiri peisajul superb pe care îl pune la dispoziție zona. Templul este unul care are o vechime de 3.250 de ani și superbitatea peisajului de acolo te va lăsa fără cuvinte. Încărcătura istorică și simplul fapt că sit-ul a fost relocat în întregime între anii 1946 și 1968, fac din acesta una dintre cele mai frumoase și mai mistice atracții turistice din Egipt. 

Siwa Oasis

Situat la o distanță mai mare de Egipt, Siwa Oasis, reușește să le ofere turiștilor o adevărată zonă de relaxare, în care vor avea ocazia să privească către unul dintre cele mai frumoase peisaje din lume. Deși pentru a ajunge aici va trebui să treci printr-un traseu destul de complicat, cei care ajung aici rămân muți de uimire și par a rămâne blocați în timp și spațiu. Așezat între o depresiune numită Qattara și Marea de nisip, la 5p de km de Libia și aproximativ 560 de km de Cairo, orașul devine rapid o oază de relaxare. Izolarea aceasta îl face să fie una dintre cele mai apreciate atracții turistice din această zonă, iar din punct de vedere istoric, acesta face parte din Libia veche, motiv pentru care toate peisajele și obiectivele turistice îți vor oferi o imagine a unei civilizații de mult pierdute. 

Cairo

Destinația de vacanță pe care nu va trebui să o ratezi dacă mergi în Egipt în vacanta este chiar capitala țării și anume orașul Cairo. Străzile superbe te vor convinge să pornești într-o aventură și să explorezi secretele care se află la fiecare colț. Unele dintre cele mai frumoase și mai superbe peisaje din Egipt se vor afla în fața ta și te vor uimi din toate punctele de vedere. Vei putea admira și cele mai fantastice obiective turistice de aici, precum vechea cetate cu Moscheea Muhammad Ali și Moscheea Al-Nasir Muhammad, care este de altfel o emblemă a țării. 

andrei

Back to Top