Sunday Feb 25, 2024

Aici te asteapta mai multe servicii de care ai nevoie

Ai fost vreodata pus in situatia de a demara o procedura de obtinere a unui numar cadastral pentru un imobil, respectiv de inscriere in Cartea Funciara? Dupa cum sigur banuiesti, ambele proceduri presupun o serie de etape parcurse de firma de cadastru, dar si de institutiile cu care colaboreaza. Iar cu privire la durata acestoe etape, depinde de mai multi factori, iar aproape fiecare caz este unul particular. 

Pasii care sunt necesari pentru efectuarea cadastrului si a intabularii pot fi parcursi numai de proprietar sau de imputernicitii notariali ai acestuia, impreuna cu firma de cadastru care a fost aleasa pentru acest proces. De aceea este necesar ca inainte de inceperea oricarui demers sa contactezi firma cu care doresti sa colaborezi pentru a putea stabili o intalnire. Doar dupa aceasta intalnire si discutiile cu inginerul cadastral se poate determina durata aproximativa a procesului si care sunt costurile aferente.

Totodata, procedurile de cadastru si intabulare presupun respectarea a patru etape principale, respective, identificarea amplasamentului imobilului si documentarea tehnica, executia masuratorilor si lucrarilor de teren la o data stabilita de comun accord cu proprietarul, intocmirea documentatiilor si pregatirea dosarului de cadastru si depunerea dosarului la Oficiul Teritorial de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru a se putea demara avizarea.

O intrebare pe care unii dintre noi si-o pun este cat timp dureaza cadastrul si intabularea? Pentru avizarea documentatiei de cadastru și intabulare, trebuie sa tii cont de toate etapele intermediare, la care se adauga si obtinerea actelor de proprietate suplimentare, a nomenclatorului stradal sau a certificatului fiscal.

Din cauza ca procedura implica lucrul cu multe acte, in cadrul acestora apar de multe ori erori care trebuie rectificate astfel incat totul sa fie in ordine.

In acest proces sunt implicate o serie de firme dar și instituții ale statului, Oficiul Teritorial de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru avizarea dosarului, Primaria pentru obtinerea certificatului fiscal sau a nomenclatorului stradal, Judecatoria in cazul locuintelor dobandite prin sentinte civile.

In ceea ce priveste un caz si pentru a estima durata realizarii cadastrului si a intabularii pentru un imobil sau un teren din Bucuresti ia legatura cu EuroSurvey, acestia fiind disponibili oricand pentru o intalnire.

In cei peste 10 ani de experienta EuroSurvey a realizat numeroase proiecte rezidentiale, cladiri de birouri, cat si importante lucrari de infrastructura.

Ceea ce ii recomanda ca parteneri de incredere sunt profesionalismul in executia tehnica si juridica a lucrarilor, tehnica de ultima generatie folosita la masuratori, comunicarea si transparenta, care sunt esentiale in orice business de calitate in care se urmareste perfomanta si corectitudinea.

Accesati https://eurosurvey.ro si luati legatura in cel mai scurt timp posibil cu unul dintre inginerii firmei si stabiliti o intalnire pentru ca proiectele dumneavoastra sa fie realizabile!

andrei

Back to Top