Thursday May 23, 2024

Ai fost vreodata in capitala Austriei?

In ziua de azi este mult mai comod sa iti pregatesti o vacanta de vis in conditiile in care orice destinatie este accesibila prin zbor direct si nu numai din capitala, ci si din alte cateva orase ale Romaniei. De exemplu, ia-ti un bilet din Iasi spre Viena aici la Fabrica de Vacante si impreuna putem pregati un concediu de care sa iti amintesti mereu. Capitala Austriei reprezinta una dintre cele mai mari atractii ale Europei si dispune de fel si fel de atractii si activitati pentru toate tipurile de turisti.

Catedrala Sf. Stefan

Chiar daca in fazele sale initiale, aceasta nu era decat o biserica simpla, intre timp a evoluat, devenind un adevarat simbol al Vienei. Totul a inceput in anii 1100 si chiar daca constructia a avut mult de suferit in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, a fost reconstruita doar sapte ani mai tarziu. Aici au loc slujbe in fiecare zi, biserica avand aproape 20 de altare, toate fiind construite in perioade diferite, iar la interior gazduieste mai multe opere de arta.

Complexul Belvedere

Acest complex este unul dintre cele mai importante puncte din istoria orasului, fiind alcatuit din mai multe palate care au fost construite la sfarsitul anilor 1600, toate in stil baroc. Printul Savoy a ordonat ridicarea complexului pentru a-l folosi drept resedinta de vara, iar in timpul revolutiei franceze, palatele erau folosite de regalitatea franceza care fugea din tara. Belvedere nu doar ca asigura vederi impresionante asupra orasului, dar si in timpul noptii ofera un adevarat spectacol, fiind frumos luminat.

Casa Hundertwasser

Aceasta cladire de apartamente este amplasata chiar in apropiere de centrul Vienei si poarta numele aristului Friedensreich Hundertwasser care a venit cu ideea acestui concept secolul trecut. Astfel, fiecare dintre cele 52 de apartamente sunt de culori diferite. Finalizarea constructiei a avut loc in anul 1985, iar astazi joaca unul dintre cele mai importante roluri culturale din oras.

Palatul Hofburg

Acesta a fost ridicat in anii 1200 si dintotdeauna a fost implicat in lumea politica. De-a lungul anilor a gazduit unele dintre cele mai puternice familii regale din Europa, inclusiv din imperiul habsburgic, dar si austro-ungar. Astazi palatul Hofburg este muzeu si reprezinta si resedinta presedintelui, ocupand o suprafata impresionanta intrucat de-a lungul timpului au fost efectuate extensii, insa doar trei parti sunt deschise publicului astazi.

Palatul Schonbrunn

Probabil ca toata lumea a auzit de acest palat care de multe ori este comparat cu Versailles. Schonbrunn reprezinta una dintre cele mai mari atractii turistice din Viena, avand aproape 1500 de camere, iar constructia sa a avut loc intre 1696 si 1712 la cererea imparatului Leopold I, fiind mai apoi transformat in resedinta de vara de catre Maria Tereza.

andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top