Sunday Feb 25, 2024

Află totul despre sarcină de la Clubul Bebelușilor

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femei, pentru că este acel moment în care toate instinctele materne conservate până atunci încep să se dezvolte. Astfel, fiecare eveniment prin care o femeie trece in timpul sarcinii poate reprezenta pentru aceasta un pas înainte către ceea ce însemnă „a fi mama”. De aceea, este foarte important să conștientizăm care este impactul pe care îl au cele noua luni atât asupra corpului unei doamne, cat și asupra minții și sentimentelor acesteia. Pentru a trece mai ușor prin această perioadă și pentru că adesea este greu să ținem pasul cu toate informațiile, Clubul Bebelușilor vine în ajutorul viitoarelor mămici cu detalii ce țin atât de perioada de dinaintea sarcinii, cât și unele privitoare la ceea ce se întâmplă după aceea.

Sarcina pe săptămâni

Un aspect de care toate viitoarele mămici ar trebui să țină cont este faptul ca sarcina se poate monitoriza pe săptămâni și că fiecare dintre acestea sunt fiecare dintre acestea sunt extrem de importante pentru dezvoltarea fătului. Astfel, în fiecare săptămâni, odată cu creșterea burticii mamei, crește și viața din interiorul acesteia. Aceste schimbări pot influența foarte mult felul în care mămica va decide cum își dorește să nască și multe alte aspecte.

Analize medicale în timpul sarcinii

În timpul sarcinii este foarte important ca toate analizele sa fie efectuate atunci când sugerează medicul pe care îl vizităm. Acestea sunt extrem de importante atât pentru mama, cât și pentru copil, iar efectuarea lor este necesitate aproape obligatorie în timpul celor nouă luni. Ecografiile sunt de asemenea esențiale încă de la începutul sarcinii și până la finalul acesteia tocmai pentru ca acestea sunt primele care creează cu adevărat o relație între viitoarea mămică și bebeluș. Testele de screening sunt la fel de importante pentru că ele evaluează riscurile unei gravide de a avea o sarcină susceptibilă să dezvolte anomalii precum sindromul Down. 

Alimentația în timpul sarcinii

Este foarte important ca în timpul sarcinii, viitoarele mame să fie foarte atente la ceea ce mănâncă, pentru că alimentația este un alt aspect care poate influența dezvoltarea nou-născuților. Cu ajutorul medicului trebuie să aflați care sunt alimentele care vă priesc, care sunt cele care vă fac rău și cum puteți să consumați mâncare în așa fel încât atât tu, cât și copilul să fiți bine. Mai mult, pe parcursul celor nouă luni apar întrebări referitoare la greutate si totodată la alimentele care sunt complet interzise în această perioadă.

Tot ce trebuie să știți despre sarcină

Clubul Bebelușilor este un blog care unde viitoarele mămici pot găsi totul despre sarcină și despre cum pot să facă din această experiență una mult mai ușoară și mai plăcută din toate punctele de vedere.

andrei

Back to Top