Sunday Feb 25, 2024

7 metode de a combate paradontoza folosind remedii naturale

Ai remarcat faptul că ai început să ai sângerări la nivelul gingiilor din ce în ce mai des? Ai fost la mediul stomatolog și ți-a spus că ai început de paradontoză? Ei bine, nu trebuie să intri în panică pentru că există tratamente pentru a combate paradontoza, iar dacă te afli doar în fazele incipiente ale acestei afecțiuni, atunci trebuie să știi că există și metode naturale ca tratament împotriva paradontozei, iar mai jos vei găsi 7 astfel de metode.

  1. Vitamina A

Lipsa de vitamina A poate fi o cauză importantă ce duce la apariția paradontozei. Vitamina A este necesară pentru coagularea sângelui, întărirea sistemului imunitar și vindecarea rănilor. Prin urmare, în cazul unui început de paradontoză folosirea unor suplimente de Vitamina A poate fi o foarte bună soluție.

 

  1. Vitamina C

Ȋn stadiile finale ale paradontozei sunt afectate osul și ligamentul care susțin dinții. Vitamina C are tocmai rolul de a întări matricea de colagen și de a susține membrana paradontală, fapt ce asigură o tratare mai bună împotriva paradontozei. Dacă ai aflat că paradontoza poate să te afecteze în următorii ani și să avanseze, atunci este indicat să apelezi la Vitamina C.

  1. Zinc

Zincul are rol de a împiedica apariția plăcii de tartru pe dinți și astfel clătirea gurii cu apă de gură ce conține zinc de 5% poate fi o soluție foarte bună în prevenirea paradontozei sau în tratarea acestei afecțiuni. Mai mult decât atât, zincul funcționează foarte bine împreună cu vitamina A în multe procese ale corpului uman.

  1. Coenzima Q10

Coenzima Q10 este un foarte bun antioxidant și acest fapt îl face foarte util în cazul tratamentului împotriva paradontozei. Poate fi luată o cantitate de 50-100 de grame de Coenzima Q10 de trei ori pe zi în cazul unui tratament naturist pentru tratarea paradontozei. Coenzima Q10 mai poate fi aplicată și pe dinți și gingii pentru a reduce inflamația gingiilor.

  1. Vitamina E

Această vitamină are rolul de a combate radicalii liberi care sunt factori favorizanți ai apariției paradontozei datorită afectării gingiilor. A include în tratamentul paradontozei cantitatea de vitamina E indicată de un specialist aduce un mare plus.

  1. Acid folic

La fel ca și în cazul Coenzima Q10, și acidul folic poate fi utilizat pentru a reduce inflamația la nivelul gingiilor în cazul paradontozei. Acidul folic poate fi folosit diluat sub formă de apă de gură sau poate fi băut în conformitate cu recomandarea unui medic stomatolog.

  1. Seleniu

Seleniul acționează foarte bine împreună cu Vitamina E, având un rol foarte asemănător, și anume împiedicarea radicalilor liberi de a acționa asupra gingiilor și a duce la inflamarea acestora.

 

Acestea sunt 7 metode de a combate în mod natural paradontoza. Este foarte important ca această afecțiune a țesutului care susține dinții să fie depistată cât mai din timp pentru a putea trata încă din stadiul incipient al bolii și a putea folosi astfel de metode naturale. Cu cât paradontoza este mai avansată, cu atât tratamentul este mai complex, mai costisitor și de mai lungă durată.

andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top